Ingredienten: (2 pers.):
1 pitabrood van ca. 16 cm
80 cc kant en klare tomatensaus
1 ons mozzarella in stukjes van ruim een cm
1 kleine rijpe tomaat in dunne plakjes
die je weer doormidden snijdt
2 tot 3 eetlepels heel dun gesneden rode ui
½ gele paprika in kleine stukjes gesneden
4 zwarte olijven
1 eetlepel in reepjes gesneden basilicum
1 eetlepel olijfolie
verse peper naar smaak
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de pita (te krijgen bij de Turkse winkels) op een bakblik. Doe de tomatensaus er op, blijf 1 ½ cm van de rand. Strooi de mozarella er overheen. Leg de tomatenschijfjes, de ui, paparika en olijven decoratief over de kaas. Strooi de helft van de basilicum over de pita en verdeel de olijfolie. Doe er tot slot peper overheen. Zet de pita in de oven tot de kaas gesmolten is en de groenten zacht zijn. Voor twee personen een borrelhap en voor een persoon een voorgerecht. |