Nieuws   Zoeken 

Petr@'s varkens schnitzel met pesto-saus
Ingredienten: (4 pers.):
voor de saus:
3 eetl fijngehakte basilicum
1 schoongemaakt en uitgeperst knoflookteentje
2 eetl geraspte parmesaanse kaas
1 dl olijfolie
zout
2 eetl olie
4 varkenssnitzels
zout en peper
4 in plakken gesneden grote gekookte aardappelen
500 gr gare sperziebonen.
Bereiding:
Maak eerst de saus: doe alle ingredienten in een keuekenmachine of blender en laat de machine zolang lopen tot een saus ontstaat zo dik als mayonaise. Verhit de olie in de wadjan en bak hierin de schnitzels een voor een onder regelmatig omkeren 5 minuten. Haal de schnitzels na het bakken uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze apart. Draai de hittebron laag. Leg de plakjes aardappel in de wadjan en strooi er wat zout en peper over. Leg de sperziebonen op de aardappelen en de schnitzels op de bonen. Leg een deksel op de wadjan en laat alles 10 minuten door en door warm en gaar worden. Schenk wat van de pestosaus over iedere schnitzel en geef de rest van de saus apart erbij.
Receptnummer: 12747 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
kan ook met kalfssnitzel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept