Nieuws   Zoeken 

Dorien's thaise kip-kurry
Ingredienten: (4 pers.):
1 citroen
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels kerriepoeder
500 gr kipfilet
1/2 struikje paksoi of chinese kool
1/4 rode paprika
3 eetlepels olie
1 zakje santen
1 eetlepel worcestershiresaus
2 eetl fijngehakt verse koreander of peterselie
Bereiding:
Boen de citroen schoon er rasp er 1 theelepel gele schil dun af. Hak de ui en de knoflook ( inde keukenmachine) fijn en meng de geraspte schil met de sambal en kerriepoeder erdoor. Snijd de kipfilets elk in 3 stukken. Wrijf de stukken kip in met het kruidenmengsel en laat dit circa 5 minuten intrekken. Maak de paksoi schoon en snijd de struik in grove repen. Snipper de paprika. Verhit de olie in een wok en fruit het kruidenmengsel even aan. Bak de stukken kip al omscheppend bruin. Leg ze op een bord. Roekbak de paksoi en de paprika 1 minuut. Voeg dan 2 deciliter water aan de santen toe. Brend dit aan de kook en leg de stukken kip in de saus. Verwarm het gerecht ondeveer 3 minuten.
Receptnummer: 12777 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
lekker met (pandan) rijst en een frisse salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept