Nieuws   Zoeken 

Nancy's scampies op zijn chinees
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg scampies
800 gr chineze groenten
1 klein doosje tomatepuree
1 vis bouillon blokje
2 teentjes look
1 theelepel kerriepoeder
peper
zout
paprika poeder
olijfolie scheutje
Bereiding:
Leg de diepgevroren scampi's 2 min in een kom heet water zodat ze gemakkelijk pellen. 1,verhit een scheutje olijfolie in een brede pan of wok,doe er de chinezegroenten bij roer goed en laat ze ongeveer 10 tal minuten stoven nu en dan even roeren. 2, voeg er dan een tas warm water bij waar je het visbouillonblokje heb bij gedaan,voeg er de fijngesnipperde look bij,laat even inkoken en kruidt met peper,zout,paprika en de kerriepoeder bij laat op een klein vuurtje verder sudderen. 3,Neem een andere pan en doe er wat olijfolie in en bakt daarin de scampies ongeveer een trietal minuten. 4,breng de scampies bij de groeten en laat die even samen verder sudderen en doe er dan een klein doosje tomatepuree bij even laten inkoken en opdienen. Men kan het opdienen met stokbrood,of een pasta maar ook met patat. Indien me graag een wijntje bij drikt gebruik dan een witte fruitige wijn ofwel een droge moezelwijn
Receptnummer: 12803 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
chineze groeten kan men ook in de diepvries kopen. indien je alles vers wil kan je het volgende gebruiken,soja,bamboa,witte kool,prei,ajuin,rode en groene paprika,peul erwten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept