Nieuws   Zoeken 

Dorien's varkenslever met gebakken paddestoelen
Ingredienten: (4 pers.):
4 plakken varkenslever รก 125 gr
1 kleine ui
150 gemengede paddestoelen
4 eetlepels bloem
50 gr boter of margarine
2 theelepels thijm
50 ml (kruiden)bouillon
zout
peper
Bereiding:
Pel de ui en snijd deze in dunnen ringen. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Dep de plakken lever droog en bestuif ze aan deide kanten met een mengsel van bloem, peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakken lever aan beide zijden in ongeveer 8 minuten gaar. Neem de lever uit de pan en leg het op een warm bord afgedekt met alminiumfolie. Bak de uitenringen, de tijm en de padestoelen in ongeveer 5 minuten in de bakboter en blus de padestoelen af met een scheutje bouillon. Schep de padestoelenmenfsel op de lever.
Receptnummer: 12847 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
lekker met jasmijnrijst en roerbakken sugarsnaps
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept