Nieuws   Zoeken 

Dorien's varkenslap met thaise vissaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr varkenslappen
1 ui
1 groene peper
1 limoen
1 1/2 eetl olie
1 eetl vissaus 2 djoeroek poeroetblaadjes
zout
peper
Bereiding:
Snipper de ui. Vwerwijder de zaatjes en snijd de pepertje in ringetjes. Snijd de paprika in klene stukjes. Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers deze uit. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in repen. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout. Fruit de ui 5 minuten in de bakolie met de peper en de knoflook. Bak de paprika 5 minuten mee. Schep de limoensap, de rasp, de vissaus, de djeroek poeroetblaadjes, de peper en zout erdoor en leg het vlees tussen de uienmengsel. Smoor het vlees in een gesloten pan in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer het mengsel erop.
Receptnummer: 12848 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
lekker met jasmijnrijst en roerbakken sugarsnaps.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept