Ingredienten: (4 pers.):
400 gr varkensgehakt
1 vleestomaat
1 rijpe advocado
1 eetl limoensap
1 eetl koriander
fijngehakt
40 gr geschaafde amandelen
2 eieren (L)
75 gr paneermeel
40 boter of margarine
zout peper | Bereiding:
Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd de vruchtvlees van de tomaat en de advocado in kleine blokjes. Schep de limoensap, de koreander, peper en zout door elkaar. Hak de amandelen fijn. Meng het gehakt met 1 ei, 35 gr paneermeel, peper en zout door elkaar. Schep de amandelen door de rest van de paneermeel. Vorm 4 ballen van het gehakt en druk ze tussen huishuidfolie ui tot een platte schitzels. Klop hete andere ei met peper en zout los. Wentel de gehakschnitzel eerst door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel. Verhit de boter en bak de schitzels om en om bruin. Temper het vuur en bak het vlees in ongeveer 8 minuten gaar. Serveer met de salsa. |