Ingredienten: (4 pers.):
2 gesnipperde uien
1 gesnipperd teentje knoflook*
20 g boter of olie
2-3 theelepels chilipoeder*
1 rookworst of droge metworst
200 g taugé
zout
herbes de provence*
(of rozemarijn
tijm oregano)
2-3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker
1-2 eetlepels ketjap
2 eetlepels zilveruitjes*
rozijnen naar smaak
1 theelepel sambal*
1 blik bruine bonen of (jonge) kapucijners
2 bananen (niet te rijp)
(* betekent dat het ingredient niet onmisbaar is)
| Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in de boter goudgeel. Voeg het chilipoeder en de in plakjes gesneden worst toe, bak ze even mee, voeg de taugé, het zout en de kruiden toe en laat alles 10 minuten sudderen. Doe er dan bij: pindakaas, een scheutje water, de azijn, de suiker, de ketjap, de uitjes, de rozijnen, de sambal en de uitgelekte bonen (of kapucijners). Zorg dat alles goed heet wordt zonder aan te branden. Voeg eventueel nog wat vocht toe (het moet een "slurry" worden, goed roerbaar, niet te dik). Laat op het laatst de plakjes banaan meewarmen zonder ze stuk te maken. NB: De massa moet niet te dik of stijf zijn; liever een slurry die qua morphologie tussen een bonengerecht en een bonensoep zit. Voldoende water toevoegen dus. |