Nieuws   Zoeken 

Gea's gewoon lekkere boterkoek (2 st.)
Ingredienten: (12 pers.):
600 gram bloem
500 gram Rama of roomboter
375 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
iets zout
2 Boterkoekvormen
van 24 cm. doorsnede
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de boter met de basterd- en vanillesuiker romig. Kluts de 2 eieren en giet hiervan 3/4 deel bij het beslag en mix het goed door. Zeef de bloem boven het beslag en meng dit, samen met iets zout, met een vork of deeghaken. Druk het deeg in de vormen (de vormen hoeven niet te worden beboterd) en strijk het glad met de bolle kant van een in heet water gedompelde lepel. Kwast wat van de overgebleven ei over de koeken en trek met een vork een ruitmotief. Bak de koeken in het midden van de oven, in 25-30 minuten, goudgeel en gaar. De koeken zijn nu nog zacht. Laat de koeken een uur afkoelen, draai het mes van de vorm rond en herhaal dit nog een keer als de koeken helemaal zijn afgekoeld. Variatietip: Voeg bij het deeg 50 gram geraspte kokos en/of een 1/2 borrelglaasje amandellikeur. De boterkoek kan worden ingevroren.
Receptnummer: 12879 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Mijn oven is helaas te klein om twee koeken tegelijk te bakken. Daarom bak ik ze 1 voor 1. Het recept kan natuurlijk ook gehalveerd worden.
De Rama krijg ik vanuit Duitsland. Dit is een rond kuipje van 500 gram boter en is smeuiger dan roomboter.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept