Nieuws   Zoeken 

Dorien's verstopte worstjes met aardappelpuree
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr aardappelen.(bloemig)
500 gr prei
ca 400 gr knakworstejes of bockworst (uit blik)
1 eetl zonnebloem olie
zout
ca 100 ml warme melk
1 eetl paneermeel
20 gr boter
Bereiding:
Snijd de geschilde aardappelen in stukken en de schoongemaakte prei in ringen. Laat de worstejs uitlekker. Smeer de bodem van de vuurvaste schaal in met zonnebloemolie. Verwarm , terwijl de aardapplen koken, voor op 190 graden. Kook de aarappelen in gezouten water in ongeveer 15-20 gaar. Kook de prei in een tweede pan in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappels en de prei af. Stamp de aardappelen fijn en voeg tijdens het fijnmaken bij kleine beetjes tegelijk de warm gemaakte melk toe. Wilt u een luchtige puree, klop hem dan even met een handmixer op. Verdeel de uitgelekte prei over de bodem van de schaal. Leg hier een laag worstjes bovenop. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. De bovenkant van dit gerecht is dan lichtbruin en knapperig.
Receptnummer: 12897 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
TIP: Vervang de knakworstjes door gabakken braadworstjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept