Ingredienten: (4 pers.):
2 eieren
6 kiwi's
125 gr suiker
250 ml slagroom
1 banaan | Bereiding:
Zet 2 bekers of kommem klaar. Scheidt de eiwit van de eigeel en doe ze in de schaal. Pureer de kiwi's met 60 gr suiker met behulp van een staafmixer of een keukenmachine. Klop de eiwitten met de handmixer net zolang tot je stijve pieken kunt maken. De eiwitten worden uiteindelijk wit en stevig als sneeuw. Jekunt nu de kom met geklopte eiwitten omgekeerd boven je hoofd houden zonder dat het eruit valt. Was en droog de gardes van de mixer. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng met een gropte lepel de eiwitten en de kiwipuree door de slagroom. Schep dit mengsel in één grote schaal of in kleinere schaaltjes en dek ze af met huishoufolie. Zet het toetje minstens een uur in de koelkast. Snijd voor het opdienen de gepelde banaan in plakjes en versier hiermee dit kiwitoetje |