Dorien's reepjes kalfsvlees in roomsaus |
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
750 gr kalfsfricandeau
50 gr boter
100 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
zout en peper | Bereiding:
Verhit de boter in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zach en glazig. Voeg plakjes vlees toe en roer ui en vlees door elkaar. Giet de wijn en de slagroom in de pan en breng het aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees ongeveer 1 minuut zachtjes stoven. Het vlees dien rosé van kleur te zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien het meteen op |
Receptnummer: 12899 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. |
Opmerking: TIP: Vervang de kalfsfricandeau door rosbief of varkensfricandeau Bij dit gerecht wordt traditioneel rösti gegeten. Eet er als groente bv sperziebonen bij. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |