Nieuws   Zoeken 

Beppie's kipfilet met dragonsaus.
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets.
12 plakjes gerookt ontbijtspek.
2 eetl. olijfolie.
2 sjalotten
gesnipperd.
2 theel. gedroogde dragon.
½ blikje tomatenblokjes
(à 400 ml.).
125 ml. slagroom.
Peper en zout.
aluminiumfolie.
cocktailprikkers.
Bereiding:
Kipfilets bestrooien met peper. Om elke filet 3 plakjes ontbijtspek wikkelen. (Evt. Met cocktailprikkertjes vast maken). In ruime pan 1 eetl. Olie verhitten en hierin kipfiletvoorzichtig op een matig vuur ca. 15 min. Rondom bakken tot ze gaar zijn. Kipfilets uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. In pan nog 1 eetl. Olie verhitten en sjalot en dragon 2 min. Al omscheppend meebakken. Tomaatblokjes toevoegenen 1 min. Meebakken. Slagroom erdoor roeren en op zacht vuur 1 – 2 min. Zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met dragonsaus serveren. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Receptnummer: 12919 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Een recept uit de Allerhande wat ik van de week heb gemaakt.
Ik heb er scheuten witlof bij geroerbakt. De scheuten afspoelen en roerbakken in wat olie. Zout, peper en een klein beetje suiker er bij doen. (± 10 min. ).
Bij Bas had ik kant en klare pofaardappels gekocht. Zo Klaar! (± 15 min. ).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept