Nieuws   Zoeken 

Sue's witlof uit de wok
Ingredienten: (4 pers.):
6 flinke stronkjes witlof
wat (olijf)olie
kerrie
Bereiding:
Verwijder de buitenste (lelijke) bladeren van de witlof, snijdt hem in de lengte door, verwijder de pit/kern en snijdt hem in reepjes. Spoel de witlof af en laat 'm even uitlekken in een vergiet. Verwarm wat olie in een wok en als hij heet genoeg is voeg je de witlof toe. Regelmatig omscheppen en wat kerrie toevoegen naar smaak. Als de witlof er glazig uit gaat zien is hij klaar. Op deze manier is witlof ook goed te gebruiken in een ovenschotel en ook heerlijk bij rijst met bv een stukje kipfilet!. Eet smakelijk! ! !
Receptnummer: 12985 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Omdat bij ons altijd de witlof slap en waterig werd als we hem kookten, ben ik naar een andere bereidingswijze gaan zoeken.
Vandaar dit recept!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept