Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
300 gr. sperziebonen
1 sjalotje
500 gr. kipfilet
3 el olie
1 dl Room Culinair of koffieroom
zout,peper
nootmuskaat
1 tl kerriepoeder
1 pot Hak Groenteschotel kip/kerrie
2 lepels Kerriepasta (Patak) Tandoori
aardappelpuree
crème fraiche
geschaafde amandelen
geraspte kaas | Bereiding:
Bloemkoolroosjes even koken en afspoelen met koud water, evenals de sperziebonen. Olie in de wok en sjalot hierin fruiten. Voeg blokjes kip toe. Bestrooi met kerriepoeder, peper en zout en geef bruin kleurtje. Schenk dan de room erdoor. Dan 2 lepeltjes Patak kerriepasta (pas op: "heet"). Vermeng de Hak Groenteschotel met de sperziebonen en de bloemkool. Meng alles door elkaar en giet in een ovenschotel. Dit geheel bedekken met aardappelpuree, vermengd met wat crème fraiche. Geraspte kaas erover en geschaafde amandelen tot slot. In de oven op 200°C een mooi kleurtje geven. |