Nieuws   Zoeken 

Monique's witlofstamppot uit fryslan
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg geschilde aardappelen
1 kg witlof
1 a 2 plakken schouderham van
1 cm dik
6 plakken kaas (voor de echte
fries natuurlijk nagelkaas)
125 ml creme fraiche
1 kruidenbouillontablet
peper
zout
nootmuskaat
boter
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar met wat zout. Snijd ondertussen de witlof in ringen en de ham in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een hapjespan (niet bruin laten worden) en smoor de witlof samen met het verkruimelde bouillontablet in zo'n 10 minuten gaar. Stamp de aardappelen met de creme fraiche, en schep dan de witlof en ham er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de helft van de stamppot in een ovenschaal en doe dan de helft van de kaas erop. Daar dan weer de rest van de stamppot op en dek af met de rest van de kaas. In de oven zetten tot de kaas gesmolten is en er een bruin korstje op komt.
Receptnummer: 13002 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Dit recept stuurde mijn dochter me, het komt uit een krantje van haar universiteit, van een studente met een 'beppe' uit Friesland. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar mijn dochter wel en die vond het heerlijjk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept