Ingredienten: (4 pers.):
4 plakjes bladerdeeg.
3 bosuitjes.
25 gr. boter.
300 gr. kipfilet
in reepjes.
½ kuipje verse roomkaas
(met kruiden à 125 gr.).
4 eetl. rozijnen.
1 zak gekookte rode kool met appel
(520 gr. AH).
e.v. 1 pak aardappelpuree
(3 zakjesà 58 gr. Maggi).
| Bereiding:
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225° C. Bosuitjes in ringetjes snijden. In koekenpan boter verhitten en kip rondom bruin bakken. Roomkaas en bosui er door scheppen, met zout/peper op smaak brengen. Plakjes bladerdeeg iets groter uitrollen. Kipmengsel op één helft van de bladerdeegplakjes scheppen en de plakjes dichtvouwen. Met behulp van een vork goed aandrukken. In het midden van de oven in ca. 20 min. Bakken. Rode kool met rozijnen verwarmen. Ondertussen heb je al wat aardappelpuree gemaakt. Liefst vers, anders uit een pakje. Kippakketjes met de aardappelpuree en de rode kool serveren. |