Nieuws   Zoeken 

Ellen's zalige witlofstamp
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo kruimige aardappels
500 gr. witlof
4 eieren
2 sjalotjes
1 appel (bv granny smit)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel smeerboter
1 deciliter warme melk
100 gram spekblokjes
zout & peper
Bereiding:
Aardappels schillen en gaar koken. Ondertussen de eieren 8 min. Hard koken en ze laten schrikken onder koud water. Eieren pellen en in kleine stukjes snijden. Maak de witlof schoon en snijd het fijn, besprenkel het met citroensap. Pel en snipper de ui fijn. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Meng in een kom de witlof met ei, ui, appel en mayo. Spek uitbakken. Stamp de aardappels fijn en meng de boter en melk erdoor. Schep het spek en het witlofmengsel erdoor. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. En mmmmmm smullen maar.
Receptnummer: 13031 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Je kunt de stamp eventueel nog garneren met uitgebakken bacon! Ook lekker ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept