Nieuws   Zoeken 

Barry's bami ala leungé
Ingredienten: (5 pers.):
1 pak bami
500 gram speklappen zonder zwoerd
1 pakje dobbelsteentjes of reepjes rookspek
Kipfilet (dubbele)
Dikke plak ham
2 dikke preien
2 a 3 dikke uien
knoflook naar smaak (2 teentjes)
ketjap manis
Kruiden “snufjes” naar smaak :
zout
laos (bij de toko)
ketoembar (bij de toko)
gember (bij de toko)
djinten-komijn (bij de toko)
Bereiding:
Bereidingswijze dag van te voren:. Je gaat eerst het vlees (speklappen/kipfilet) marineren met de kruiden. Snijdt het vlees in reepjes, doe ze apart in een kom. Voeg er dan (per kom) een flinke eetlepel ketjap aan toe. 1 theelepeltje sambal en een scheutje limoensap. Meng het vlees even door elkaar en zet het dan een nacht in de koelkast. Het uiteindelijke bereiden:. Je doet een scheutje olie (olijf) in de wok en laat dit zachtjes heet worden. Bak nu de spekreepjes in de olie (niet te hard) tot ze goudbruin zijn. Doe dan de kipfilet reepjes erbij. Bak dit totdat de kipfilet reepjes gaar zijn. Voeg dan het rookspek, ketjap ( 1 eetlepel), sambal (theelepel) en knoflook (naar smaak) toe bak dit alles (zacht) ± 10 min (goed doorroeren). Zet nu het water op voor de bami lees pak voor bereiding. Snij de prei, uien en ham in reepjes, en voeg dit toe aan het vlees (goed doorroeren). Voeg de bami toe aan de wok als dit klaar is en meng dit alles goed door elkaar. Laat het nog even een paar minuten tot rust komen en eet smakelijk. Je kan het alles serveren met een gebakken ei en atjar tjampoer.
Receptnummer: 13035 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept