Nieuws   Zoeken 

Jolanda's quiche met gerookte kip
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
4 eieren
250 ml crème fraîche
nootmuskaat
150 gram geraspte gruyère
2 gerookte kipfilets
zout
peper
lage taartvorm (doorsnede 24 cm)
boter om te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de plakjes deeg over het werkvlak en laat ontdooien. Snij ondertussen de kip in reepjes. Meng de eieren en de crème fraiche in een kom en klop het goed los. Roer er wat zout, peper en nootmuskaat door. Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een deeglap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Vet de vorm in en leg de deeglap in de vorm. Verwijder het overhangend deeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vorm en bestrooi eventueel met wat paneermeel. Bestrooi de bodem met de geraspte kaas en verdeel de kipblokjes erover. Schenk het eimengsel erover. Zet de taart in het midden van de oven. Na 10 minuten de temperatuur van de oven terugschakelen naar 175 graden en de taart in nog ongeveer 45 minuten bruin en gaar bakken.
Receptnummer: 13075 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Eerst leek de vulling me wat te saai maar het is verrassend lekker.
Lekker met Hanneke's salade met druiven en gerookte kip (nr 10282)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept