Nieuws   Zoeken 

Irene's arrakbollar
Ingredienten: (10 pers.):
400 gr. margarine/boter op kamertemperatuur
4 dl suiker
12 dl. havervlokken
8 eetlepels kakao
4 tl vanille suiker
8 lepels koude koffie
arrak essence of rum essence
ong. 150 gr. hagelslag (melk en/of puur)
Bereiding:
Roer de margarine en de suiker door elkaar. Voeg de havervlokken, kakao, vanillesuiker, koffie en de essence toe en meng dit goed. Laat dit ong. 30 minuten in de koelkast opstijven. Maak er bolletjes ter grootte van een bitterbal van en rol deze door de hagelslag. Daarna (evt) weer 30 minuten in de koelkast laten opstijven. De bollen kun je in de koelkast bewaren.
Receptnummer: 13084 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Het recept is voor 35-40 stuks en komt uit Zweden. De maataanduiding is vaak in dl!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept