Nieuws   Zoeken 

Marlien's boerenkool - maar dan eens wat anders dan stamppot
Ingredienten: (2 pers.):
1 zakje boerenkool (gesneden)
1 ui gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
1 teen knoflook geperst
bouillonpoeder
sojasaus/ketjap
kerriepoeder
room/creme fraiche
pasta voor 2 personen
Bereiding:
Fruit de ui en knoflook met de kerrie en voeg naar 2 minuten de paprika toe. Voeg de boerenkool toe en schep een paar maal goed om. Voeg de bouillon met sojasaus/ketjap toe. Gebruik niet te veel van beide dan wordt het heel zout en doe er een kopje water bij. Doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten stoven. Let op dat de vloeistof niet opraakt en vul zonodig bij. Kook intussen de pasta en giet die af. Als de boerenkool gaar is, meng dan met room of (demi) creme fraiche. Voeg de boerenkool bij de pasta (of andersom).
Receptnummer: 13095 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit recept komt van Odin en stond in de nieuwsbrief. Het is hier een regelrechte topper aangezien ik niet zo van stamppot hou. Je zou zelfs de boerenkool kunnen maken en opdienen met rijst.
Ik maak het altijd in een wok maar een braadpan zou ook kunnen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept