Nieuws   Zoeken 

Gea's gewoon lekkere kibbeling
Ingredienten: (4 pers.):
500-600 gram kabbeljauwfilet/tilapia (stevig wit visfilet)
2 (afgestreken) eetlepels viskruiden
75 gram bloem
1 ei
150 c.c. ijskoud bier
frituurolie/zonnebloemolie
Bereiding:
Snijd de filet in niet te kleine stukken en schep ze om met de viskruiden. Verhit intussen de olie tot 180 graden in een frituurpan of wok. Klop een glad en klontervrij beslag van de gezeefde bloem, ei en bier. Laat dit een paar minuten staan en roer het beslag nog een keer door. Haal de stukjes vis door het beslag. Bak ze met 5-6 tegelijk gaar en goudbruin in de hele olie. Neem ze uit de pan en leg ze op een dubbel stuk huishoudpaper. Bak zo alle visstukjes. (Houd ze warm in een oven van 150 graden). P. S. De kruiden kunnen ook door het beslag in plaats van op de vis.
Receptnummer: 13128 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept