Nieuws   Zoeken 

Giuli's oma's tutti-frutti taart
Ingredienten: (8 pers.):
6 eiwitten
80 g suiker
3 eidooiers
60 g gemalen walnoten
40 g bloem
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel geraspte citroenschil
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Voor de crème:
3 eidooiers
80 g suiker
70 g bloem
600 ml melk
250 g margarine
2 zakjes vanillesuiker
100 g sukade
100 g grofgemalen walnoten
3-4 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding:
Klop de eiwitten stijf en meng er voorzichtig de rest van de ingrediënten door. Verdeel het deeg in tweeën en doe dat in springvorm (omtrek van 20 cm. ). Bak ze een voor een in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 10 minuten. In de tussentijd kan je de crème maken: meng de eidooiers met de suiker. Voeg hier ongeveer 150 ml melk aan toe en de bloem. Koop de rest van de melk, haal hem van het vuur en meng het mengsel erdoor. Doe het weer op het vuur en kook het voor 7-8 minuten terwijl je constant blijft roeren. Laat de crème afkoelen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten erdoor. Besmeer 1 taartbodem met 2/3 van de crème en doe de 2 de taartbodem erboven. Besmeer de hele taart met de rest van. De crème. Laat de taart goed afkoelen, je kan natuurlijk de taart ook nog versieren met sukade.
Receptnummer: 13194 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bereidingstijd is zonder afkoelen, want bij mij krijgt hij daar de kans niet echt voor.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept