Nieuws   Zoeken 

Els' kip - garnalenspiezen voor op de bbq
Ingredienten: (6 pers.):
pond kipfilet
6 schijven ananas uit blik
pond gepelde middelgrote garnalen
1 teentje knoflook.
1 tl gemberpoeder
2 el olijfolie
12 gedroogde abrikozen
zout en peper
Bereiding:
Snijd de kip in gelijke blokjes. Bewaar het sap van de ananas. Snijd de ananas ook in blokjes, niet te klein. Maak een marinade van 1 dl ananassap, het uitgeperste teentje knoflook, olijfolie, zout en peper en de gemberpoeder. Leg hierin de stukjes kip, garnalen, de ananas en de abrikoosjes. Laat ongeveer een half uur marineren en maak in de tussentijd vast een salade of begin aan een ander bbq gerechtje. Na dat half uurtje rijg je de stukjes kip, garnalen, ananas en de abrikozen om en om aan de spiezen. Zo'n 10 minuutjes grillen ( Zorg ervoor dat de kip gaar is! ), regelmatig omdraaien en daarna lekker in je tuinstoel onderuit zakken en genieten van het mooie weer en deze lekkere spiezen!.
Receptnummer: 13234 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept