Nieuws   Zoeken 

Monique's witte koolsalade
Ingredienten: (4 pers.):
1 witte kool
evt. 1 ui
zout en peper
citroensap of azijn
olijfolie
peterselie
oregano of provencaalse kruiden
Voor de garnering:
tomaten
fetakaas
olijven
Bereiding:
Schaaf de kool heel fijn en schaaf eventueel een ui mee. Bestrooi telkens een laagje kool met zout. En nu komt het geheim van de smid: Kneus de kool door er met beide handen flink door te kneden, alsof je brooddeeg kneed. Dek dan de schaal af met een passend bordje of plankje en zet er iets zwaars op. Zet de kool minstens een paar uur, maar liever nog een hele dag weg op een koele plaats b. V. In de kelder. Een heerlijk onderdeel van een grieks/turkse maaltijd!. Laat de kool in een zeef goed uitlekken en haal hem met een vork los. Doe de kool in een slakom en maak hem aan met een vinaigrette van 1 deel citroensap of azijn en 3 delen olijfolie en kruiden naar smaak. Garneer met tomaat, feta en olijven.
Receptnummer: 13273 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op SK te zetten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept