Ingredienten: (2 pers.):
- raapstelen
3 bosjes
aardappelen
geschild 7 grote
(schapen-)kaas belegen
150 gram
boter
2-3 eetlepels
rode paprika in stukjes
1 stuk
zonnebloempitten en maanzaad 3 eetlepels elk
hete paprika-poeder 1 flinke snuf
melk of sojaroom of ongeklopte slagroom 2 eetlepels
| Bereiding:
Kook de aardappels 20 minuten in een bodem lichtgezouten water. Intussen: rooster de zonnepitten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren. Voeg maanzaad, paprikastukjes en paprikapoeder toe, rooster die 1 minuut mee op. Getemperd vuur. Verwijder de worteltjes van de stelen, spoel de uiteinden schoon en. Hak ze grof. Maak puree van de aardappels met iets kookvocht, boter en melk of room. Roer de raapsteeltjes, kaas (in dobbelsteentjes) en de pitten-paprika-combinatie erdoor. Klaar en eet smakelijk ! |