Nieuws   Zoeken 

Martha's gegrilde ribkarbonade met peterselie en roerbakspinazie
Ingredienten: (4 pers.):
4 ribkarbonades
5 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
1 citroen
3 teentjes knoflook
2 eetlepels gehakte peterselie
900 gram panklare spinazie
Bereiding:
Wrijf de karbonades in met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Rooster ze in een grillpan in 10-15 minuten goudbruin en gaar; keer de karbonades halverwege. Boen de citroenschoon onder heet water. Snijd de helft ervan in plakjes en pers de andere helft uit. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Roerbak de spinazie gedurende 3-4 minuten in 2 eetlepels olijfolie met de helft van de knoflook, peper en zout in een wok of hapjespan. Neem de karbonades uit de pan en houd ze warm. Roer de rest van de olie, het citroensap, eventueel 1 eetlepel warm water en de peterselie door elkaar inde grillpan. Verwarm dit koty en serveer de jus over de ribkarbonades met de spinazie. Lekker met pasta of aardappelpuree. Bestrijk de ribkarbonades eens met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel pesto. Bestrooi de spinazie met geraspte Parmezaanse kaas.
Receptnummer: 13283 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Uit lekker doen van Bas, week 18.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept