Nieuws   Zoeken 

Giuli's kroatische zuurkoolsoep
Ingredienten: (4 pers.):
200 g bruine bonen
200 g aardappels
200 g zuurkool
60 g spekjes
1/2 ui
1 eetlepel bloem
3 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
1 eetlepel tomatenpuree
200 g gedroogd varkensvlees (bv. worst
restjes parmaham)
1 liter water
zout en peper
Bereiding:
Kook de zuurkool met het vlees in een pan en in een andere de aardappels. Bak de spekjes krokant, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Even laten bakken en voeg een beetje water bij. Voeg de bonen, het vlees, aardappels, zuurkool, laurierblad en tomatenpuree bij. Goed roeren en dan het water toevoegen en laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Receptnummer: 13304 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Kooktijd is afhankelijk van het soort vlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept