Nieuws   Zoeken 

Virginia's vlaams aziatische wok
Ingredienten: (4 pers.):
wok of andere grote pan
1 el sesamolie (of olijfolie)
4 el soja saus (uit een flesje)
fruit:1 appel
1 banaan
mango uit blik.
filet van kip
4 witloof
1 groene paprika
2 wortels
1 ajuin
1 grote koffielepel Colombokruiden
1 appelsien
1 citroen
200 à 250 gr rijstnoedels
Bereiding:
Kip in stukjes snijden en in een potje samen met de soja en colombo laten marineren. De wortels in overlangse schijfjes, de paprika in lange reepjes, de ajuin in halve maantjesreepjes snijden. Deze groenten wokken in de olie. Het witloof in lange fijne repen snijden en in een recipient besprenkelen met het sap van citroen en appelsien. Na 10 minuten de kip aan 1 zijde van de pan bakken terwijl de groentjes aan de andere zijde verder bakken (vuur niet te hoog). De in stukjes gesneden banaan, appel en mango toevoegen alsook het sap v. D. Mango (waar je de marinade mee uitgespoeld hebt). Voeg indien nog nodig water toe (moet er sappig uitzien maar niet zwemmend in het sap). Voeg het witloof toe en laat zo'n 10 min. Roerbakken. Doe de rijstnoedels in kokend water, laat het water opnieuw met de noedels goed doorkoken en giet af, spoelen met koud water. Voeg de noedels aan de bereiding toe en meng alles goed door elkaar.
Receptnummer: 13308 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
colombo= gemalen kruidenmengeling: curcuma, coriander, peper, kaneel, cardamome, cayenne, mosterd, gember, komijn. (ik heb dit gekocht in de Carrefour)
Deze kruidenmengeling heeft aan het geheel de specifieke asiatische smaak.

Pech voor degene die van de typische smaak van witloof houden want deze gaat volledig verloren in het citrussap en de colombokruiden. Joepie voor de kinderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept