Nieuws   Zoeken 

Nilli's zalm met havervlokken en whiskysaus
Ingredienten: (4 pers.):
250 g havervlokken
4 stukken zalm van 200 g elk
zonder vel
3 eetlepels olie
30 g boter
zout en peper
Voor de saus :
20 g boter
1 bosje bieslook
1 tomaat ; gepeld
ontpit en gehakt
4 eetlepels room
een klein glaasje whisky
Bereiding:
Strooi de havervlokken in een bord, kruid de stukken zalm met zout en peper. Haal ze vervolgens door de havervlokken en druk erop zodat de vlokken er goed aankleven. Verwarm de olie met de boter in een pan en bak de zalm hierin gedurende 2 minuten aan elke kant. Hou ze warm. Voor de saus smelt je de boter in een ander pannetje. Voeg de whisky, de tomaat, de gesnipperde bieslook, een beetje zout en peper toe en laat 2 min koken op hoog vuur. Doe de room erbij, breng opnieuw aan de kook en laat even inkoken. Serveer de zalm op verwarmde borden met de saus. Voor de liefhebbers : drink er een glaasje whisky bij.
Receptnummer: 13323 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Een recept uit een Frans tijdschrift, weet alleen niet welk want ik kreeg het kopietje van m'n schoonzus.
Lekker met gebakken krieltjes en sla.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept