Nieuws   Zoeken 

Vanessa's zalmpannekoekjes
Ingredienten: (3 pers.):
kant en klare naturel pannekoeken bv. van de Albert Heijn
een pak gerookte zalm
roomkaas bv. St.Moret
zwarte peper (knoflookpeper van Silvo)
rucola
cherrytomaten
pijnboompitten
olijfolie
citroensap
Bereiding:
Verwarm de pannekoeken één voor één in een koekenpan, zonder boter!. Besmeer vervolgens elke pannenkoek met een laag roomkaas en strooi er de peper overheen. Leg er dunne plakjes zalm op. Rol vervolgens de pannekoek op. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan totdat ze goudbruin zijn en snij de cherrytomaatjes in partjes. Voor 1 persoon, zijn er ongeveer 2,5 halve pannekoek nodig. Snij elke opgerolde pannekoek door de helft. (dus totaal 5 half opgerolde pannenkoeken). Garneer de borden met wat rucolasla en bestrooi de pijnboompitten en de cherrytomaten er doorheen. Besprenkel er wat olijfolie en een klein beetje citroensap overheen. Leg nu de 5 halve gesneden opgerolde pannenkoeken op het bord en is nu helemaal klaar om op te dienen!
Receptnummer: 13368 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
leg de 5 parten in een mooie ster-vorm op de sla, voor een betere presentatie!
Heerlijk met een droge witte wijn.
Dit is een heerlijke lente-zomergerecht en snel klaar!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept