Nieuws   Zoeken 

Anne's wittekool-ovenschotel met gehakt en appel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram gesneden wittekool
400 gram gehakt halfom
2 a 3 goudreinetten
1 grote ui
aardappels voor aardappelpuree
melk
boter
paprikapoeder
zout
peper
boullionpoeder
Bereiding:
-Aardapels schillen en koken voor de puree. Ondertussen ui fijn snijden en fruiten in boter, hierbij het gehakt rulbakken, kruiden met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Wittekoolerbij en beetgaar laten worden, eventueel nog wat op smaak maken met bouillonpoeder. Appels schillen, in blokjes snijden en door het koolmengsel scheppen. Van de aardappels met melk en boter puree maken. Wittekoolmengsel in een ovenschaal scheppen. Puree in een rand erop doen en royaal bestrooien met paprikapoeder. Ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 graden 30 minuten zodat de puree een bruin korstje krijgt. EET SMAKELIJK
Receptnummer: 13375 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Deze ovenschotel is heel goed van te voren klaar te maken zodat hij op de dag dat hij gegeten wordt alleen nog maar de oven in hoeft.
Ik zet hem dan wel al gelijk met het voorverwarmen van de oven erin, en laat de 30 min in gaan als de oven warm is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept