Ingredienten: (4 pers.):
500 gram gesneden wittekool
400 gram gehakt halfom
2 a 3 goudreinetten
1 grote ui
aardappels voor aardappelpuree
melk
boter
paprikapoeder
zout
peper
boullionpoeder
| Bereiding:
-Aardapels schillen en koken voor de puree. Ondertussen ui fijn snijden en fruiten in boter, hierbij het gehakt rulbakken, kruiden met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Wittekoolerbij en beetgaar laten worden, eventueel nog wat op smaak maken met bouillonpoeder. Appels schillen, in blokjes snijden en door het koolmengsel scheppen. Van de aardappels met melk en boter puree maken. Wittekoolmengsel in een ovenschaal scheppen. Puree in een rand erop doen en royaal bestrooien met paprikapoeder. Ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 graden 30 minuten zodat de puree een bruin korstje krijgt. EET SMAKELIJK |