Nieuws   Zoeken 

Ronny's kippen,- kalkoen,- of kalfsschnitzel
Ingredienten: (4 pers.):
4 kippen
kalkoen of kalfsfilets
2 eieren
100 gr paneermeel of broodkruimel
zout
peper
Bereiding:
Klop de eieren op in een diepe bord. Leg de filet op een snijplaat. Leg een stukje plastic folie op de filet en sla met behulp van een vleeshamer de filet plat tot een dikte van 1 cm. Kruid met zout en peper. Doe paneermeel of broodkruimels in een andere diepe bord. Haal de platte filet nu eerst door het opgeklopte ei. Laat voldoende uitlekken en haal het dan door de paneermeel. Zorg dat de filet goed bedekt is met paneermeel. Laat plantaardige olie in een pan verhitten en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Lekker met placki en een slaatje.
Receptnummer: 13426 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Een typisch Duits vleesgerecht. Kan zowel met kipfilet, kalkoenfilet of Kalfsfilet. Het laatste is naar mijn mening het lekkerste. Maar kalkoenschitzel kan mij ook behagen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept