Nieuws   Zoeken 

Nanda's lekkere spaghetti / macaroni
Ingredienten: (3 pers.):
spaghetti / macaroni
1 klein pakje gehakt
2 in blokjes gesneden uien
2 blikjes tomaten puree
peterselie
provenciale kruiden
half flesje shashlik saus
1-2 geperste knoflookteentjes
halve prei (in ringetjes)
1 blokje runder bouillon
zout
peper
1/2 tl surinaamse sambal
1 in blokjes gesneden paprika
Bereiding:
Laat de 2 gesneden uien fruiten in een pan. Voeg hierna het gehakt toe en laat het gaar worden. Zet alvast water op voor de spaghetti of macaroni, en doe er wat zout in. Zodra het gehakt goed gaar is, voegt u de tomaten puree, geperste knoflook teentjes en de prei toe. Meng dit goed met het gehakt. Hierna voegt u een half flesje shaslik saus toe aan de saus en roert u dit er goed doorheen. Bestrooi de saus met provenciale kruiden en peterselie (niet teveel). Voeg een halve theelepel surinaamse sambal toe. Zodra het water kookt, voegt u hier de spaghetti of macaroni aan toe en volgt u de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de saus met wat zout en peper en even roeren. Zodra de spaghetti of macaroni klaar is, giet u dit af en voordat u de pasta terug doet in de pan, doet u eerst een blokje margarine (om te bakken) in de pan. Hierna de pasta erin doen en goed roeren, zodat de boter goed smelt. Nu bestrooit u de pasta met een beetje peterselie. U kunt de twee pannen apart serveren of de saus mengen met de pasta.
Receptnummer: 13439 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Als u niet goed tegen sambal kunt, kunt u dit ook weg laten of minder toevoegen, maar de sambal geeft er een lekkere pittige smaak aan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept