Nieuws   Zoeken 

Anouk's spinazie-burrito taart
Ingredienten: (2 pers.):
1 pak tortilla's (kleine 8 stuks)
250 gram gehakt
1 kg (verse) spinazie (of genoeg voor 4 pers)
4 tomaten
2 uien (middel)
4 teentjes knoflook
1 zakje burritomix (Casa Fiesta)
1 zakje geraspte kaas
Wat olie om in te bakken
evt. wat peterselie ter garnering
Bereiding:
1: Verwarm de Oven voor op 200 graden. 2: Maak de spinazie schoon en roerbak deze totdat alles goed geslonken is. Geen olie nodig! Pers zoveel mogelijk water uit de spinazie. Zet dit even apart in een schaaltje of op een bord. 3: Snipper de uien en de knoflook en fruit deze even in een scheutje olie. Doe een schepje ui bij de spinazie, doe de rest van de ui even op een ander bord. 4: Rul het gehakt. Geen zout of peper toevoegen, de burritosaus geeft genoeg smaak later. Als het gehakt goed is, de uien en knoflook erbij doen. Eventjes lekker roeren en daarna de burritosaus erbij doen. 5: Ondertussen de tomaten in dunne plakken snijden. 6: De tortilla's uit de verpakking eventjes in de magnetron doen. (Hoeft niet perse, maar ik vind dat zelf lekkerder). 7: Kijk of de burritosaus inmiddels genoeg is ingedikt, zodat het mengsel een beetje compact is en niet tussen de tortilla's uit gaat druipen. 8: Maak op een oven-vast bord een taart van de verschillende ingredienten. Begin met een torilla, daarop een schep burrito-gehakt-saus (goed uitsmeren over de torilla, zodat iedereen straks evenveel heeft), dan weer een tortilla, een laagje spinazie-ui, tortilla, een laagje tomaten waarover je een beetje kaas sprenkelt, weer een tortilla, enz. Maak er een mooie verdeling van, maar zorg ervoor dat je eindigt met een laagje tomaat bovenop!. 9: Over deze tomaten sprinkel je een dikke laag geraspte kaas. Strooi nog wat peterselie bovenop als garnering. 10: Zet het geheel in de oven en laat de kaas goed smelten. Als je van knapperig houdt, zet dan evetueel nog even de grill aan tot de kaas echt een goudbruin korstje heeft gekregen. 11: Eet smakelijk!
Receptnummer: 13466 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit gerecht is behoorlijk vullend; meer dan genoeg voor 2 personen, met een paar blaadjes sla erbij goed voor 3 personen, maar voor 4 personen moet je er echt nog een lekkere salade bij serveren!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept