Nieuws   Zoeken 

Dorien's bonte stamppot met rookworst in cadeauverpakking.
Ingredienten: (4 pers.):
800 gram kruimige aardappels
1 koolraap
1 winterpeen
0.5 bloemkool
150 gram diepvrieserwtjes
1 deciliter melk
5 eetlepels Blue Band Culinesse
40 gram pijnboompitten
2 Unox Magere Rookworsten
1 pak filodeeg
Bereiding:
Kook de aardappels in ruim water met zout in ca. 25 minuten gaar en laat ze even uitdampen. Maak intussen de koolraap en peen schoon en snijd ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook alle groenten ca. 3 minuten in kokend water (= blancheren) en spoel ze af met koud water. Verwarm de melk. Stamp de aardappels met de melk en de helft van de vloeibare margarine fijn. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de geblancheerde groenten en de pijnboompitten erdoor. Verwarm de oven voor op 170ÂșC. Bestrijk het filodeeg met de vloeibare margarine. Leg vier keer 2 vellen op elkaar, verdeel de stamppot erover. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de stamppot. Vouw het deeg als een pakketje om de stamppot heen, bestrijk ze met vloeibare margarine en bak de fillopakketjes middenin de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar.
Receptnummer: 13520 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept