Ingredienten: (2 pers.):
1 aubergine
2 oude witte boterhammen
150 gr. blauwe schimmelkaas
2 el creme fraiche
1 eierdooier
olijfolie
2 el vers klein gesneden peterselie
1 zakje hazelnoten (baukje)
1 pakje pittige tomatensaus (grand Italia)
1 zakje gesneden jong belegen kaas
stukje mozzarella
peper,zout
| Bereiding:
aubergine in plakken van 0,5 cm snijden en beide kanten met olijfolie insmeren en 8 minuten onder de grill. (elke kant 4 min) Ondertussen 2 oude witte boterhammen, noten, creme fraiche, blauwe schimmelkaas, eierdooier, peper, zout, peterselie in keukenmachine tot papje hakken/draaien. De aubergines op werkblad leggen en een bolletje van papje erop en dan oprollen, in de ovenschaal de helft van de tomatensaus doen en daar de rolletjes in leggen bestrooien met de kaas en als laatste de mozzarella over de rolletjes verdelen, 30 minuten op 200 graden. |