Ingredienten: (2 pers.):
Half pak risotto (of rondkorrelrijst)
1 kleine aubergine
stukje geitenkaas (52+)
walnoten
rode paprika
tuinkers
verse basilicum
groentebouillon (2 tabletten AH)
zout en peper
evt. groene salade | Bereiding:
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter en leg ze in een voorverwarmde oven (200) op het grillrooster. Giet warm water in een pan (tot de helft) en verkruimel de bouillon erboven. Zodra het kookt, risotto toevoegen, laagzetten en lekker laten inkoken tot een smeuiig geheel (korrels moeten wel herkenbaar blijven. ! ). Na ongeveer 10 min. De aubergine plakjes uit de oven halen (of zodra ze van vocht ontdaan zijn en een bruine kleur hebben) en in ruime hoeveelheid olijfolie bakken, samen met stukjes paprika, zout en peper en basilicum. Daarvoor of daarna aubergine in vieren snijden en toevoegen aan mengsel van risotto, paprika, tuinkers, geitenkaas (in stukjes) en walnoot. Eetze!. |