Nieuws   Zoeken 

Sophie's chocoladetrifle met bailey's
Ingredienten: (4 pers.):
200 ml room
250 gr mascarpone
5 eetlepels Bailey's
150 gr pure chocolade
4 plakken chocoladecake
1 klein blikje peren op sap
75 gr hazel- of pecannoten
Bereiding:
Klop 150 ml van de slagroom stijf. Laat de peren uitlekken en snijd de peren in stukjes. Snijd ook de cake in stukjes. Hak de noten in stukjes. Roer de mascarpone zacht met een garde. Spatel de room door de mascarpone en voeg de Bailey's toe. Zet het mengsel een uur in de koelkast om op te stijven. Smelt de chocolade intussen in een pannetje (boven een pan met een bodempje kokend water). Roer de chocolade los met de rest van de room. Maak in 4 glazen de laagjes voor de trifle. Begin met een laagje van het room-likeur mengsel, dan wat stukjes cake, chocoladesaus, en stukjes peer en strooi daar wat gehakte noten over. Eindig met een laag room en chocolade en bestrooi opnieuw met noten. Koud serveren.
Receptnummer: 13713 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is een recept uit de krant. Het recept moet eigenlijk gemaakt worden met Kahlua. Maar als je dat niet in huis hebt is Bailey's een prima alternatief.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept