Nieuws   Zoeken 

Marlies' mexicaanse ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram rundergehakt
mexicaanse kruiden (silvo)
2 uien
bakje champignons
1 paprika
evt. courgette of prei
blikje mais
blikje kidneybonen
pak tomatenblokjes
creme fraiche
zak tortillachips
gerapste kaas
Bereiding:
Rul het gehakt en voeg de in stukken gesneden uien toe. Strooi hier het zakje mexicaanse kruiden overheen en roer alles goed doorelkaar. Voeg hier achtereenvolgens de champignons (in kwarten gesneden), de paprika (in repen gesneden) en evt. de gesneden courgette of prei aan toe. Als het geheel bijna gaar is, voeg je de kidneybonen, de mais en de tomatenblokjes toe. Even laten pruttelen en dan de creme fraiche door het geheel roeren. De saus wordt nu oranje/roze. Als je van pittig houdt, kun je nog wat peper, chilikruiden en knoflookpoeder toevoegen. Giet het prutje in een grote, platte ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over. Bedek het geheel nu met de tortillachips en bestrooi deze chips royaal met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel ongeveer 8 minuten onder de grill tot de kaas mooi goudbruin kleurt.
Eet smakelijk!
Receptnummer: 1633 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Door de creme fraiche wordt de pittige gehakt/groentensaus lekker romig en het 'dekseltje' van gegratineerde tortillachips maakt het gerecht helemaal af. Ideaal als je eters krijgt, want het gerecht staat binnen een half uur op tafel en iedereen vindt het heerlijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept