Ingredienten: (4 pers.):
4 koolvisfilets
citroensap
2 gesnipperde uien
100 gr. doorregen spekblokjes
500 gr. tomaten
5 el gemengde, gehakte tuinkruiden
(zoals dragon, peterselie, bieslook, dille (!), kervel)
bekertje zure room
witte peper,
zout
2 el wittebroodkruim | Bereiding:
Koolvis besprenkelen met citroensap, inwrijven met zout, dobbelsteentjes spek licht aanbraden, ui bij het spek lichtbruin fruiten. Ontvelde tomaten in plakjes snijden. Verse tuinkruiden, tenminste drie soorten, vermengen met de zure room.
Helft van spek en uimengsel in vuurvaste schotel leggen, daarop de plakken tomaat vervolgens de koolvisfilets. Het kruidenroommengsel erover, dan de rest van het spek-uimengsel. Wittebroodkruim er over, deksel op schotel . Ongeveer 20 minuten in voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden. |