Nieuws   Zoeken 

Josee's ovenschotel met rauwe witlof
Ingredienten: (4 pers.):
1 ½ kg aardappels
melk/boter
750 gr. witlof
½ rode, ½ groene, ½ gele paprika
olijfolie
400 gr. gehakt
1 ui
boter
tomatenpuree klein blikje
100 gr. verse roomkaas (zonder kruiden)
100 gr. geraspte jonge kaas
zout/peper
Bereiding:
Aardappelen schillen en koken. Ondertussen de paprika's in stukjes en in de olijfolie fruiten. Uitje in stukjes en in boter bakken, gehakt erbij en mooi bruin bakken, de tomatenpuree hierdoor en op smaak brengen met peper/zout. Oven voorverwarmen 175 graden.
De witlof wassen en in reepjes snijden. Dan van de aardappelen puree maken (boter/melk erdoor) en de witlof hierdoor mengen samen met de paprika's.
In ovenschaal, laag witlof/paprikastamppot, de gehakt en weer een laag witlof/paprikastamppot.
Afdekken met plakjes roomkaas en daaroverheen de geraspte kaas. In oven totdat de er een mooie goudbruine korst ontstaatl
Receptnummer: 1978 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jos? Oosterveld
Opmerking:
Dit recept was oorspronkelijk met andijvie, dan een flinke krop andijvie in reepjes erdoor doen, is ook lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept