Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
olie
1/2 pnd. rundergehakt
6 tomaten
blikje kidneybonen
1 tl gemalen komijn
2 tl chilipoeder
snufje kaneel en cayennepeper
2 teentjes knoflook
zout en peper
5 dl. runderbouillon | Bereiding:
Ui snipperen, paprika en bleekselderij in stukjes snijden.
Olie verhitten en ui, paprika en bleekselderij bakken tot ze zacht zijn. Knoflook erboven uitpersen.
Gehakt toevoegen en zachtjes bruinbakken en rullen. De in stukjes gesneden tomaten, bonen, kruiden en zout en peper toevoegen. Goed mengen. Bouillon erdoor roeren en 30 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. De soep pureren met de staafmixer of in een blender tot ze bijna glad is. Op smaak brengen en eventueel een dot zure room erop doen. |