Nieuws   Zoeken 

Mystica's exotische zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr spekblokjes
1 pakje zuurkool
1 rookworst
2 bananen
1 klein bl ananas
1 pakje aardappel puree
2 uien
1 dl witte zoete wijn
boter
paneermeel
Bereiding:
Ui grof snipperen. Ananas afgieten en het sap opvangen
oven voorverwarmen. De spekjes in een braadpan bakken en intussen de zuurkool met iets water samen met de worst koken
(de worst niet uit de vacuum verpakking halen)
Aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking maken
Als de spekjes goed gebakken zijn de ui en de ananas met een beetje sap doorbakken tot de ananas iets bruin wordt
De bananen in dunne plakjes snijden. De zuurkool uitlaten lekken en de rookworst in plakjes snijden. De ovenschaal invetten en de zuurkool er in verdelen. Over de zuurkool de witte wijn schenken en dan de spekjes met ananas en ui overheen verdelen. Hierover de aardappelpuree doen en mooi glad strijken plakjes banaan erover dan paneermeel overheenstooien en als laast de plakjes worst erop doen hier en daar een klontje boter en even in de oven tot de worst begint te verkleuren na ongveer 10 min.
Receptnummer: 2118 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mystica
Opmerking:
De witte wijn kunt je er heerlijk bij drinken
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept