Nieuws   Zoeken 

Mystica's Macaronie Special
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr elleboogjes macaronie
150 gr geraspte oude kaas
1pakje met gesnedenplakken mosterdkaas
bakje hamblokjes
125 ml chreme fraiche
2 eieren
2 rode uien
2 witte uien
250 gr champions of andere paddestoelen
2-4 el (noten) olie
1 runder bouillon blokje
boter
zwarte peper
zout
Bereiding:
Ruim water met het bouillon blokje aan de kook brengen en hierin de macaronie met de ham gaar koken. Uien pellen en snipperen. Paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden
ovenschaal invetten en de oven voorverwarmen op 220 graden
Wok heet laten worden. De chreme fraiche met de eieren luchtig massa kloppen en de helft van de geraspte kaas erdoor mengen. Twee el olie in de wok doen en de paddestoelen gaan bakken tot ze beginnen te kleuren en er voor zorgen dat er geen vocht vrij komt, uit de wok doen en op een bord bewaren. Daarna de uien in 2 el olie fruiten. De macaronie afgieten en goed laten uitlekken. De paddestoelen samen met de macaronie en de ham in de wok doen en alles door en door onder regelmatig omscheppen verwarmen. Dan de helft in de ovenschaal doen en hierop de plakken mosterdkaas erover doen niet te weinig. Dan de rest van de macaronie erover verdelen. Het chreme fraiche mengels eroverheen verdelen,en hierover de rest van de geraspte kaas. Nog ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren.
Receptnummer: 2122 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mystica
Opmerking:
noten olie geeft aan de paddestoelen een iets fijnere smaak ipv hamblokjes kun je ook 2 dikke plakken ham nemen en die met de macaronie koken en dan in blokjes snijden het is een zeer voedzaam gerecht dus je hebt snel voldoende wat je overhoud is goed in te vriezen en later in de magnetron weer warm te meken
Gebruik wek chreme fraiche voor warme gerechten Een lekker glaasje rode wijn er bij en je kan niet meer stuk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept