Nieuws   Zoeken 

Mystica's roergebakken tagliatelle
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr paddestoelen
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
bakje ham of bacon blokjes
1 grote ui
200 ml koksroom
2 el (noten) olie
2 el (soja) olie
4-6 bolletje tagliatelle wit/groen
bouillon blokje
100 gr camamber (kaas)
2-4 puntjes la vanche quirit (kaas)
Bereiding:
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de pasta beet gaar. Paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden. Paprika's schoonmaken zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Wok heet laten worden. Camambert in blokjes snijden. Olie in de wok doen hamreepjes licht aanbakken en dan de ui paprika's toevoegen en meefruiten tot de ui glazig wordt. Op een bord of schaal onder een deksel warm houden. Pasta afgieten en uit laten lekken. 2 el olie heet laten worden en de paddestoelen bakken geen vocht vrij laten komen maar ze laten kleuren en dan bij het andere mengels op het bord bewaren. De wok met keukenpapier schoonvegen en er 2 el soja olie in heet laten worden en dan de pasta er
5-8 in roerbakken. Pasta uit de wok op een bord doen en warm houden. Het ham paddestoelenmegsel terug in de wok doen en de camambertblokjes en de puntjes La vanche quirit erbij doen en alles onder voordurend omscheppen verwarmen tot de kazen helemaal zijn gesmolten. Koksroom toevoegen en aan de kook laten komen en iets inlaten koken dan de pasta erbij door scheppen en alles nog even goed door verwarmen en gelijk opdienen.
Receptnummer: 2123 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mystica
Opmerking:
Als de de vorige dag iets meer tagliatelle kookt kun je het uitstekend gebruiken om te roerbakken.
Heerlijk met een koel glas witte wijn
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept