Nieuws   Zoeken 

Kaatje´s Pikante Kip met Mihoen
Ingredienten: (2 pers.):
2 Kipfilet
Sweet chili sauce (fles)
bakje taugé
1 rode paprika
1/2 pak mihoen
olijfolie
knoflook; naar behoefte
ketjap (manis); paar eetlepels
Bereiding:
laat de gesneden kipfilet eerst even 10-15 minuutjes in de ketjap marineren. Daarna even heet aanbakken in de ketjap-marinade (evt. ook met olijfolie, maar hoeft niet per sé ivm de ketjap). Dan Sweet chili sauce erbij (naar behoefte) en laat het 8-10 min. zachtjes sudderen. Na paar minuutjes de paprika erbij in stukjes, en als de kip bijna gaar is, de taugé toevoegen.
Ondertussen de mihoen bereiden volgens de verpakking (slechts 4 minuten werk).
Serveer de de kip/saus/groenten bij de mihoen. KLAAR!
Een heerlijk, licht verteerbaar, oosters gerecht.
Receptnummer: 2288 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Katrien
Opmerking:
Varieer met de hoeveelheid Sweet chili sauce, dan kan het gerecht van licht tot zeer pittig gegeten worden.
kijk voor meer oosters ook eens op http://www.katrien.isfunky.com
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept