Nieuws   Zoeken 

Greetje's pittige hamlapjes met sperziebonen/tauge
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. hamlapjes in blokjes gesneden
1 pak diepvries boontjes (ca. 400 gram)
75 gr. tauge
1 rode paprika
2 uien
50 gr. boter
zout/peper/knoflookpoeder
3 theel. sambal oelek
2 theel. bouillonpoeder
4 eetl. ketjap manis
2 dl. water
Bereiding:
Uien en paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Tauge afspoelen en laten uitlekken. Blokjes hamlappen bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten, hierin ui in ca. 2 min. fruiten. Blokjes hamlappen ca. 5 min. meebakken en bestrooien met knoflookpoeder.
Toevoegen: sambal/ketjap/water/bouillonpoeder.
Sperziebonen en paprika erdoor scheppen en met deksel op de pan in ca. 15 minuten laten gaar stoven. Tauge door vleesmengsel scheppen. Naar eigen smaak eventueel nog wat sambal of ketjap toevoegen.
Receptnummer: 2423 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
Als variatie kun je ook nog wat champignons en cashewnoten toevoegen.
Lekker bij dit gerecht is recept. no. 2121 komkommersalade.
Geef er verder rijst of mie bij
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept