Ingredienten: (3 pers.):
Fusili
bak spekjes
3 tomaten
komkommer
paprika (gele)
champignons
creme fraiche
knoflook
ketchup
peper
zout
basilicum | Bereiding:
Zet de fusili in ruim water op. Snij ondertussen de tomaten, de komkommer en de paprika in kleine blokjes. Vervolgens bak je de champignons en spekjes in een pan en voeg daarbij een teentje knoflook. Niet al te lang laten doorbakken.
De saus maak je door bij een bakje creme fraiche wat ketchup te doen (niet te veel!), een of twee tenen knoflook, peper, zout en vers gesneden bascilicum. Als de fusili klaar is afgieten en een tijdje onder de koude kraan houden zodat het goed afkoelt. Tenslotte de groenten, de spekjes + champigons en de fusili door elkaar doen. Saus op etensbord toevoegen. (als je de saus er al helemaal doorheen doet is het minder lekker de volgende dag). |